TWOJA PRZEGLĄDARKA JEST NIEAKTUALNA.
Wykryliśmy, że używasz nieaktualnej przeglądarki, przez co nasz serwis może dla Ciebie działać niepoprawnie. Zalecamy aktualizację lub przejście na inną przeglądarkę.
Bankiet X Kongresu Technologii Chemicznej odbędzie się w sercu Wrocławia, w malowniczym otoczeniu najstarszego parku w mieście, w Kompleksie Hali Stulecia. Historyczna budowla z 1913 roku, zaprojektowana przez geniusza, rewitalizowana na przestrzeni lat z dbałością o każdy szczegół pod bacznym okiem konserwatorów i specjalistów z dzidziny architektury. Wraz z Wrocławskim Centrum Kongresowym, zabytkową Pergolą, placem pod Iglicą, przyległymi terenami zielonymi, oraz Fontanną Multimedialną, którą będzimy mogli podziwiać podczas Bankietu, tworzy unikalne miejsce spotkań.
Menu na ten wyjątkowy wieczór przygotowała Wrocławianka, Katarzyna Daniłowicz, zwyciężczyni 4. edycji Top Chef, Executive chef Hali Stulecia i autorka kulinarnej koncepcji Restauracji Tarasowej, która powstaje w kompleksie Hali Stulecia. Kobieta Szef 2017 roku przewodnika Gault&Millau, laureatka licznych konkursów kulinarych (m.in. Kulinarny Puchar Polski, Trendy Chef, Primerba Cup, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej). Architektka i kucharka z wykształcenia i zamiłowania, ukończyła Wydział Architektury i Urbanistyki Politechniki Wrocławskiej oraz Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu.
Podczas bankietu odbędzie się Koncert Muzyki Klasycznej w wykonaniu Absolwentów Akademii Muzycznej im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu oraz Pokaz Tańca Towarzyskiego. O oprawę muzyczną kolacji zadba Zespół InLove.